Skip Navigation
 
http://www.dvdcdfabriek.nl/CD-DVD-aanbieding.htmDe CD Fabriek BV
Postbus 10009
6000 GA Weert

T: +31 (0)495-564145
F: +31 (0)495-562514


E: info@cdfabriek.nl  

CD - DVD Mastering

Voor de mastering en pre-mastering werkt de CD-DVD Fabriek samen met Soundware Music Productions. Voor het vervaardigen van een CD-DVD productie wordt eerst een speciale CD/DVD gemaakt, de zogenaamde pre-master CD/DVD.

Dit is inclusief:

  • Individuele level aanpassing van tracks
  • PQ coderen
  • Pre-master CD/DVD en Pre-view CD/DVD

Is Uw materiaal afkomstig uit diverse studio's, bevatten opnamen teveel ruis, of klinken de opnamen niet goed genoeg, dan bied Soundware gunstig geprijsde mastering pakketten om ook uw CD-DVD te laten klinken als een commerciële release. Laat de laatste twee oren aan uw project niet de sluitpost van de begroting zijn!

Mastering brengt Uw CD naar een professioneel niveau.

Alle mastering en edit werkzaamheden worden bij Soundware verzorgd door gediplomeerd audio engineer Johan Feijen, lid van de Audio Engineering Society. Uw materiaal in vertrouwde handen.. eh... oren! 

Glassmastering
Het maken van de glassmaster gebeurt in de CD-DVD Fabriek in een geheel steriele en stofvrije ruimte. De glassmastering en galvanisatie vormen de twee belangrijkste onderdelen van het hele masteringsproces. Daarbij wordt in eerste instantie een glasplaat voorzien van een lichtgevoelige laag en uitgehard in een oven (de resist master). Vervolgens brengt een laserstraal de muziekinformatie aan door middel van belichting. Daarna wordt de glasplaat, vergelijkbaar met een filmrolletje, ontwikkeld en voorzien van een zilverlaag. Nu heb je de glassmaster.

Bij het galvaniseren van de glassmaster wordt de zilverlaag en de nikkellaag aangegroeid en vervolgens van de glassmaster gescheiden. Zo ontstaat de vader, waarmee een moeder en meerdere zonen gemaakt kunnen worden. Alleen van de vader en de zonen kunnen stampers gemaakt worden.

Prijzen CD/DVD audio Prémastering/glassmastering

Van de door u aan te leveren mastertape wordt een prémaster CD-DVD gemaakt. Hiervoor wordt een recordable CD-DVD gebruikt. Deze z.g. CD-R/DVD-R bevat naast de audio-informatie ook de P en Q codes. De Prémaster CD/DVD dient als basis voor de vervaardiging van de glassmaster, maar kan ook ter controle van de opnames op elke CD/DVD speler worden afgespeeld.

Startkosten (inclusief CD-R met maximaal 74 minuten speelduur)  € 40,84
Digital editing 1:1, one run 
Producties met een speelduur van 1t/m 30 minuten (vaste prijs) € 24,96
Backup CD (copy) gratis

De mastertape is bij voorkeur een DAT tape, opgenomen met een samplefrequentie van 44.1 Khz en met pauzes van minimaal 3 a 4 seconden tussen de nummers. De DAT tape moet in een keer (1:1, oftewel 'one run') gekopieerd kunnen worden naar de CD-prémaster. Vaak moet er echter nog het een en het ander in de master bewerkt worden. Het kan hierbij gaan om sample-rate conversie, schoonknippen, volgorde veranderen, fades, normaliseren, equalizing, tijdcompressie/expansie, pitchshift, compressie/limiting, ruisonderdrukking en het handmatig wegwerken van tikken, vervormingen etc. Dit gebeurt bij ons geheel digitaal op een harddisk-editingsysteem, dus zonder kwaliteitsverlies. Per uur kost dit € 79,41 gerekend vanaf het moment dat het inlezen van de master op de harddisk is voltooid.

U kunt de studiomaster aanleveren als:

  • DAT tape (op 44.1 Khz gesampled)
  • CD-R
  • CD

 

 


 
 
« ga terug|print|vertel kennis